Styczeń 22, 2018

Etap wojewódzki Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik

W dniu 17 stycznia 2018 r. odbył się etap wojewódzki Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik w siedzibie Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi, ul. Franciszkańska 137.

Składał się z dwóch etapów: części teoretycznej, czyli testu wiedzy, oraz części praktycznej. W tym roku tematem przewodnim realizowanych prac był “Powiew Wiosny”. W drugim etapie uczniowie cukiernicy oceniani byli za: zachowanie zasad bhp na stanowisku, wykonanie i dekorację tortu, wykonanie dwóch powtarzalnych figurek z masy cukrowej, sześciu sztuk ciastek bankietowych oraz napisu czekoladą “Powiew wiosny”. Ocenie podlegała także prezentacja przez ucznia wykonanej pracy.

Laureatką turnieju została Agata Bogucka, uczennica klasy III a w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi. Tym samym jury, pod przewodnictwem pani Haliny Cyrulskiej, zastępcy dyrektora w Wydziale Rozwoju Edukacji Kuratorium Oświaty w Łodzi, rekomendowało laureatkę do etapu ogólnopolskiego turnieju, który odbędzie się we Wrocławiu.

Życzymy sukcesów w kolejnych zmaganiach.